+37062301131

Kaip išsirinkti tinkamą šalmą?

Mar 18, 2022
media
media
media
/ 1



ŠALMAS yra viena pagrindinių motociklininkų saugumo priemonių. Tačiau tik tuo atveju, kai motociklininkai juos pasirenka tinkamai. Motociklo vairuotojas privalo dėvėti motociklininko šalmą, tvirtai pritvirtintą ant motociklininko galvos. Štai jums keli patarimai kaip išsirinkti tinkamą šalmą.

Pasimatuokite galvą:

1 veiksmas   Išmatuokite didžiausią galvos dalį tiesiai virš ausų, matuokite ties kakta. Išmatavimai atitiks tam tikrą dydi jus dominančio modelio diapazone. Tai geras atskaitos taškas. Jei norite konkretaus prekės ženklo ar modelio, nesigundykite rinktis kito dydžio jei jūsų nėra sandėlyje - palaukite ir išrinkite tinkamą dydi. Šalmas neturėtų nei per daug spausti galvos, nei judėti pajudinus galvą.


2 veiksmas Kai turėsite rekomenduojamo dydžio šalmą, tvirtais uždėkite jį ant galvos ir pritvirtinkite smakro dirželį. Jei šalmas turi greitai atsegamą sagtį, skirkite laiko diržui susireguliuoti. Uždėjus šalmą, turėtumėte jausti vidų prie visų galvos dalių. Keletą minučių dėvėkite šalmą, kad įsitikintumėte, jos jis patogus.


3 veiksmas Pabandykite pasukti šalmą iš vienos pusės į kitą su pritvirtintu dirželiu. Įsitikinkite, kad šalmas nesisuka ant galvos. Skruostų pagalvėlės turi tvirtai ir patogiai priglusti. Pakreipkite šalmą į priekį ir atgal. Jis turi likti vienoje ir nejudėti. Jei jis paslysta į priekį arba atgal, jis yra netinkamo dydžio ir turėsite pasirinkti kitą šalmą.


4 veiksmas Paskutinis dalykas kuri reikia patikrinti, yra tai, kad šalmas yra saugus ir lengvai nenusiims. Pakreipkite galvą į priekį ir paprašykite, kad kas nors pabandytu nuplėšti šalmą nuo galvos, atsargiai pakeldami aukštyn jėgą šalmo gale ties jo pagrindu. Jei jį bus galima nuimti lengvai su nusegtu smakro dirželiu, jis greičiausiai nukris avarijos metu.




Susiję produktai
Komentarai: 0

Komentarų nėra

Palikti komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus publikuojamas. Būtini užpildyti laukai pažymėti.*

    Į viršų